9 juni 2022
19:00

Referat: FK Romme Krona - Sundborns GoIF

Seger borta mot Romme!

Under torsdagskvällen besökte Sundborns GoIF fina Tunets IP i Borlänge där de besegrade FK Romme Krona med 2-3 (0-1). Det blev en tuff kamp där GoIF fick kriga in i det sista för att få med sig poängen. Alf Carlsson gör 0-1 på hörna efter kvarten spelad medan Johan Strömer och Mustafa Alibakhshi sätter 0-2 i mitten av 2:a halvlek respektive 1-3 i 90:e, 2 liknande mål där de båda lyfter in bollen från långt avstånd.

På bilden har vi Martin Bergenholtz längst till vänster som i Joel Sjögrens frånvaro blev utnämnd av Johan Strömer till Matchens Lirare efter en rejäl och stabil insats på mittbacken, sprucket ögonbryn i samband med 0-1-målet till trots. Till höger om honom finner vi målskyttarna Strömer, Alf och ”Musse”.

Matchen i sig är jämn, i synnerhet 1:a halvlek. GoIF har svårt att etablera längre anfall och har något för bråttom framåt i banan. Det blir många omställningar och en del böljande spel, dock utan alltför många målchanser för något av lagen. Alf Carlsson är påpassligt framme när han sätter 0-1 på hörna, men annars har Sundborn inte några fler riktigt farliga målchanser i 1:a halvlek. Romme har en boll i ribban i mitten av halvleken, men annars har även de sparsamt med chanser. 0-1 i halvtid.

Efter paus trycker Romme på direkt och är nära kvittering flera gånger om, främst via inlägg och fasta situationer. Det luktar 1-1 långa vägar men istället visar Johan Strömer prov på fin speluppfattning i minut 59 när han tar vara på en boll som slumpmässigt kommer in centralt i banan, en bit in på offensiv planhalva, genom att nypa till på 1 tillslag och får se bollen segla in under ribban. Ett riktigt klassmål!

Romme ger dock inte upp utan öser på och får även till en reducering med 20 minuter kvar att spela via styrning på en frispark. Romme flyttar upp än fler spelare och försöker få in lyftningar och inspel i bortalagets box men 2-2 kommer aldrig. Istället är det Mustafa Alibakhshi, möjligtvis inspirerad av Strömer, som lyfter in 1-3 från långt avstånd strax innan stopptid. Romme reducerar ånyo kort efteråt, märkligt nog även det via en lyftning från längre avstånd (!). Minuten senare sätter dock domaren pipan i munnen och förkunnar att Sundborn tar med sig 3 poäng hem till byn.

Härnäst spelar GoIF mot IF Tunabro U hemma på Sundens IP, söndag kl 15.